-----------------------------------
Cata Mircea
26 Ian 2010 22:04

Trepiedul de otel este superior celui de aluminiu ?
-----------------------------------
Adica , ofera o stabilitate superioara ? Greutatea nu ma deranjaza , deoarece in caz de plimbareala il duc in masina . Am vazut niste oferte de telescoape si se pare ce cele pe trepied de otel sunt mai scumpe. Dupa cum va dati seama , inca nu am luat nimic . 
Intrucat nici dupa ore de studii pe situri de specialitate si pe aici pe forum , tot nu am priceput mare lucru despre plusurile unora si lipsurile altora, cred ca voi cumpara prima chestie care imi place cum arata si este la un pret decent. 
Pentru observatii in special terestre , la o distanta de 3-5 km , ce imi recomandati ...si ieftin. Nu sunt zgarcit , dar am inteles ca pentru ce-mi trebuie mie nu este nevoie de cine stie ce investitie . Ar fi pacat sa imi iau o scula semi-profesionala ca sa vad gainile vecinilor in detaliu. Totusi nici o chinezarie nu as vrea , ca am probat una si m-am minunat de cat de stearsa si neclara poate fi o imagine scoasa de un telescop. 
Oscilez intre Astromaster si Powerseeker de la Celestron. Dubii am doar in legatura cu diferenta de performanta vs. diferenta de pret. Si , evident , diametrul ideal. 70 este putin ? 80 imi ajunge ? 90 este prea mult ? 
Va rog , dati-mi si mie niste indicatii si dublati-le pe cat va permite timpul si rabdarea cu niste explicatii. Nu sunt chiar un "narod", am terminat liceu de Mate-Fizica si facultate de Stiinte Economice. Pot pricepe cate ceva.