-----------------------------------
Sorin Sfartz
23 Ian 2010 19:16


-----------------------------------
Multumesc tuturor.

Pt. Erwin: "De ce nu merge direct pe USB-paralel?". Daca te referi cumva la un adaptor USB-paralel, am citit ca nu functioneaza in situatiile astea. In plus, in programul pe care l-am folosit la teste - K3CCDTools - se puteau configura doar: portul paralel fizic, porturi seriale fizice (cu adrese IO) si porturi seriale compatibile la nivel software - pentru adaptoare USB-serial.

Referitor la adaptorul cu mufe serie-paralel, e adevarat ca pot renunta la el deoarece eu pe laptotp nu am port paralel. Astfel ca as putea renunta la mufa paralela si sa incorporez circuitul ala de adaptare a tensiunii seriale (12V) la tensiunea de lucru a camerei (5V), direct intr-o mufa seriala, pe care sa o conectez direct la adaptorul USB-serial. Cred ca asa voi face cand am sa gasesc o carcasa cu mufa seriala demontabila (dupa cum se vede in poza am "masacrat" o mufa seriala turnata, de la un mouse defect, ca sa pot sa fac cumva conexiunea la adaptorul USB-serial.
Eu nu am gasit nici un fel de carcase si mufe in dragutul meu de Onesti, desi am colindat toate magazinele de computere. Aici s-au desfiintat toate magazinele de componente electronice. Am gasit desigur pe net, dar mi s-a facut lehamite sa platesc 15-20 lei pe transport pentru niste chestii ce valoreaza 2-3lei. Cand o sa ajung la Bucuresti o sa ma aprovizionez.

Pt. dragos.n: E o idee buna cu ventilatorul. Cum n-am mai lipit si capacele laterale au ramas niste gaurele prin care ar putea circula aerul, deci as putea monta un mic ventilator pe partea laterala a camerei. Dar s-ar putea oricum sa fie nevoie sa schimb carcasa si atunci sigur voi pune un ventilator.