-----------------------------------
dragos.n
24 Dec 2009 11:43


-----------------------------------
Boris, sa nu te sperii de aceste schimburi prietenesti. Asa au fost lucrurile pe aici de cand am citit eu forumul prima data, acum vreo patru. Si nu se intampla des, sau intre oricine. Ba chiar, de cele mai multe ori, discutiile sunt cat se poate de calme, si ideile divergente sunt expuse foarte civilizat.

Trebuie insa sa recunosc faptul ca aproape 2 ani nu am intrat pe forum din cauza acelor exceptii. Si ca uneori si eu am mai scris sub impulsul momentului.

In ceea ce priveste transportul, e o problema. In special pentru telescoapele mari, pentru care, la noi nu se gasesc cutii. Multi si-au confectionat cutii. Si eu am facut o astfel de cutie pentru newtonul de 200mm, dar am abandonat-o cand a trebuit sa aduc telescopul acasa intr-o masina ceva mai mica, si am constatat ca nu incape cu totul, Insa nu imi fac griji pentru ca telescopul meu e foarte rezistent, a cazut pe jos, pe ciment, de patru ori, si nu avut nimic. Dar e construit de mine. Nu te sfatuiesc sa scapi unul facut de fabrica. Se poate indoii tabla, si in caz extrem, poate se ''indoaie'' si oglinzile. Dar asta doar la un soc foarte violent. In rest, apar decolimari, care sunt usor de remediat.