-----------------------------------
dragos.n
09 Dec 2009 07:22


-----------------------------------
Nik 50, bine ai venit pe forum.

In legatura cu alegerea ta, e o mica problema. M-am uitat pe site-urile unor magazine din Romania, si Travelmax 127 nu apare in varianta Black Diamond, ci in varianta veche, cu tub albastru, si iesire la ocular de 1,25 tzoli. Te rog sa imi spui unde l-ai vazut tu, la ce magazin.

Despre instrument in sine nu pot sa-ti spun lucruri rele. Am si eu acest instrument, in varianta veche, si sunt multumit de el. Doar o problema m-a deranjat tare. Are camp de vedere ingust, si pentru ca avea iesirea de 1,25'', nu primea oculare prea largi ( cu camp de vedere larg si focala lunga, pe 2''). Asa incat m-am chinuit ceva sa ii fac o diagonala de 2'', ca sa pot pune un ocular de 30mm si 80 grade. Noua serie, Black Diamond nu mai are aceasta problema, deoarece vine din fabrica cu diagonala de 2''.

Asa ca, daca tu ai gasit Travelmax Black, e bine.  Dar mai bine cumpara un Black Diamond si o montura EQ3-2, care e putin mai solida decat EQ3. Diferenta de pret luate separat nu e foarte mare..

Si fa-ti timp sa citesti de pe forum cat mai mult, ca sa aflii o serie de lucruri care iti vor fi necesare.