-----------------------------------
HoO_Germany
16 Aug 2006 08:58


-----------------------------------
ma uitasem initial la o montura BP60 dar cred ca nu tine un instrument de 6kg 

eu am citit niste informatii despre montura asta, si pe Site unde stau aceste informatii scrie, ca montura "tine usor" 6-8 kg. Dar este cunoscut ca acolo unde stau aceste informatii, se exagereaza prea mult, de ce eu nu as da mult pe aceste informatii. Dar pretual vazut sa coste 448 Euro, aproape dublu ca o GiRoII, nu as cheltui.
Mai exista o montura AYO azimutal, care se vinde ca "normal" sau "digital". Pretul "normal" fara treipied este 275 Euro, digital 545 Euro.
http://www.aokswiss.ch/d/mont/ayo.html

giro sau mini giro am impresia ca lucreaza bine ori cu doua tuburi ori cu o contragreutate si atunci iar ajung la greutate mare la montura. 


Cu monturile GiRo se poate lucra cu 2 instrumente, sau cu unul mai greu cu contragreutati, sau cu unul mai usor fara contragreutati.
GiRO mini cu instrumente pina 4 kg fara contragreutati, GiRo II cu instrumente de cam 7 kg fara contragreutati.

Despre Synta AZ3 pot sa scriu ca este o solutie buna, pentru instrumente usoare. Am vindut acum 3 saptamini asa una cu un telescop Syta 102/500, si pentru asa mici instrumente, functioneaza montura bine, si combinatia este usor destul.