-----------------------------------
mafalda
17 Noi 2009 03:36


-----------------------------------
Intrucat in cazul Saturn nu a aparut inca nici o precesie, idem si la alte corpuri ceresti, inseamna ca fortele cosmice gasesc structuri locale diferite in aceste corpuri.
Mai bine sa ne tot gandim pana clarificam cauza precesiei prezenta doar la unele corpuri (in special planete mici).
Precesia este legata de mecanismul intim care roteste corpurile.
Chiar daca nu observam precesie la majoritatea corpurilor ceresti de tip stele si galaxii spiralate, mecanismul intern de rotire exista, dar este altfel constituit.
De mii, milioane si miliarde de ani precesia Pamantului s-a modificat, a fluctuat, s-a dat chiar peste cap. O enorma schimbare s-a produs acum 65 milioane ani.  Astronomia are nevoie de ajutorul unor geologi si fizicieni care pot gandi si altcumva.
Se departeaza cumva corpurile cereste din Sistemul Solar unele de altele, adica se dilata local ? Nu e pentru prima data, sa speram ca nici pt. ultima. Inseamna ca intram intro noua glaciatie, inapoi in iglu..
Sa incercam sa pozitionam si sa trasam traiectoria pe care a evoluat si va evolua Soarele in Galaxie. Descoperim o elicoida combinata cu un vartej local prins intre cele doua brate gigantice.
 Pana acum cu fiecare glaciatie se schimbau si polii magnetici, daca-mi aduc aminte. Adica posibil sa avem in curand polii undeva calatorind pe la ecuator, dar nu pt mult timp. Precesia va fi maxima, vom avea schimbari climatice majore in 24 de ore..Ei si, tot nu va ingheta ecuatorul. Vom desena Pamantul invers, noi vom fi cu capul in jos, cum stau acum australienii si sud-americanii...Vom schimba Manelele cu Samba !!!! Rio !!!  , Cucurucucu....Rumba!!!!  Cu seriale lacrimogene fara sfarsit (telenovele) deja suntem educati. Suntem pregatiti sa devenim tara bananiera, avem si negrii nostri, dar astora nu le place munca, doar manelele..La fotbal insa nu prevad nici o schimbare, nici o imbunatatire.
Si toate astea din cauza ca nu putem controla precesia, asa cum fac cei depe Saturn.
Pe scurt, dupa rasturnare noua ne va veni sangele in cap. Exact nu stiu cand, poate inca trei ani, in 2012, sau poate trei mii ??? Nu sunt astronom sau astrolog profesionist, doar prezicator, ghicitor, amator, deci nu stiu exact.