-----------------------------------
Georgian
09 Sep 2009 16:51


-----------------------------------
Chiar daca pixelii sunt mai mari de L/4, cred ca pe viitor vor deveni chiar mai mici de atat. Daca ne gandim ca pana si un telefon mobil de astazi are o putere de procesare mult mai mare decat a computerelor primitive ne dam seama ca in viitor vor aparea tehnologii mult mai performante decat ne putem imagina. Poate ca chipurile ccd vor fi inlocuite de altele mai performante cu pixelii destul de mici incat sa capteze fiecare raza de lumina, la cea mai mare rezolutie posibila. S-a spus de multe ori ca lumina trebuie focalizata. Ar fi posibil sa se foloseasca o lentila convergenta pentru a obtine raze de lumina paralele? Daca chip-ul ar fi plasat in fata focarului nu ar fi nevoie de o lungime foarte mare a tubului optic, iar o lentila cu distanta focala mare (doar cat sa faca razele de lumina paralele) nu cred ca ar fi foarte groasa si deci nu ar fi prea greu de fabricat sau cel putin asa gandesc eu  :) . Si inca o idee: daca ar exista un film fotografic de dimensiuni mari, ar putea fi folosit in locul unui asemenea chip ccd(care nici nu exista) ?