-----------------------------------
grecudan1
04 Sep 2009 16:36


-----------------------------------
Valy nu am spus ca nu ma atrag Dobson si Newton. Am zis ca Dobson este prea mare pt a putea fi "purtat" prin calatorii, iar de Newton nu am zis nimic. Am preferat refractoarele pt ca nu sunt asa sensibile la colimare. 
Acum dupa spusele lui dragos.n, nu imi va fi greu sa invat cum se face decolimarea, asa ca nu am sa fug de telescoapele newtoniene sau orice model care se colimeaza. 
Vad ca mi-ai postat niste link-uri. Nu am nimic cu cei care vor sa vinda telescoape "folosite", dar eu cel putin daca dau un ban, as dori sa imi iau unul nou. Am vazut si MAK-urile care mi le-ai trimis. Tzatza de matza, nu am ce zice ( scuze de expresie), dar trebuie sa ma gindesc si la buget. Daca nu ma insel ele ar putea sa ajunga pina in 2500 RON si este cam greu pt mine. Dar cine stie  :?: 

Acum pt Cristi M. - Sa traiesti  :!: 
Sincer m-am mai uitat prin forum dupa ieseni, dar am cam dat bir cu fugitii o perioada si nu am incercat sa iau legatura cu vreunul. Acum ca ai postat tu, nu cred ca am sa refuz invitatia ta. Macar sa vad telescopul sa nu mor prost.
In weekend-ul asta si cel viitor, nu pot ca-s fugit prin judetele vecine, dar zi-mi un program cam cind ne putem intilni pe saptamina viitoare.
Chiar m-ai facut curios.

Daca tot s-a facut introducerea MAK-urilor, rog moderatorii, veteranii razboiului cu stelele, sa isi dea si ei o parere pro si contra despre ele. 
Si ca sa nu ma intrebati la ce model m-am oprit, as vrea sa luam in considerare cele propuse Cristi M si Valy.