-----------------------------------
valy
01 Sep 2009 11:53


-----------------------------------
Cum faci tu si cu T si cu ocular si cu aparat fara obiectiv? 
O poza cu ansamblul montat ajuta, cred ca e ceva ciudat la mijloc.

Practic luna oricat misc din focalizarea manuala a telescopului se vede ca o ceata alba.
Corpul focalizatorului este prea inalt, iar planul focal al oglinzii telescopului, acolo unde se formeaza imaginea, este inaintea senzorului aparatului foto. Parerea mea...
Daca ceata devine din ce in ce mai clara miscand de focuser intr-un sens, dar totusi nu suficient de clara, atunci sigur focusul e putin in afara cursei. Scoate toate extendere pe care le poti scoate si monteaza T-ul cat mai aproape de tub...asta daca ai vreun extender pe acolo. Daca clarul e pt. obiecte apropiate, atunci clarul pt. luna e mai inspre tub.

Chiar daca oglinda e sferica totusi e de diam mic si nu cred ca conteaza asa de mult. Telescopul se comporta ca un obiectiv foto daca pui aparatul cu senzorul direct in focuser prin T, ideea sa dai de punctul de focus pe durata cursei focuserului...Sigur poti focusa ceva, aproape sau departe sau undeva.. Plecand de la asta ne dam seama daca trebuie ingropat sau extins putin focuserul.