-----------------------------------
M.Gabriel
30 Aug 2009 20:57


-----------------------------------
In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru timpul acordat pt. sfaturi in achizitionarea instrumentului dorit;
Vreau sa spun, ca, am avut un 8x40; stiu in mare parte harta cerului [majoritatea constelatiilor mari, cateva galaxi, nebuloase; doar ca nu prea le-am observat printr`un telescop; deci as dori mai mult decat un 10x50]
Se pare ca totusi, as ramane un pic de gandit la un achizitionarea unui instrument si sa ascult de sfaturile voastre, m-am gandit un pic mai bine, si s-ar putea sa imi fac o rata la un telescop [max 30-35ron/luna pe 5 ani. - nu stiu sigur cam cat o sa vina dar in jur de 1000-1200Ron, deci sa ma gandesc bine ce as putea sa iau de banii astia ca sa ma ajute foarte mult pe viitor- mai ales ca vreau sa urmez o facultate de astronomie.]
As dori sa mai precizez, pt. cei care nu au citit primul post, as dori atata pt observatii terestre cat si pt planetare, in special deepspace. Un lucru as mai dori sa il adaug, sa aiba o luminiozitate cat mai ridicata, pt. a putea observa f. bine detaliile [ex. inelele lui saturn, nebuloase detaliate gen california, north america, horse head etc.]
Sa mai precizez un lucru, reflectoare/newton nu prea as prefera de regula, ii chestia cu adaptarea... ma uit in spre copacu din SV si vad jupiterul din SE de exemplu ;) [daca nu gresesc ca si denumiri]
Scuzati pretentiile care le am, dar odata imi iau un telescop in rate pe o perioada mai mare, si apoi sa nu dau rate 5 ani pentru ceva care sa regret pe viitor :)
Multumesc tuturor pt. ajutorul acordat, Gabriel !