-----------------------------------
Mircea Pteancu
15 Aug 2009 22:38


-----------------------------------
zoth
multumesc pentru opinii,adevarul va fi stabilit de viitor,de practica,de perfectionarile viitoare,daca vor exista.Daca,nu,nu,adio hypochromat!
Cunosc de vreo 20 de ani  conceptul telescopului Schupman,din cartea ''Lunettes et Telescopes'' a lui Danjon si Couder,cumparata de Beches si pe care ,impreuna cu profesorul Oliver Pop,am tradus-o 100%.Este un refracto-reflector,pe deasupra si extra-axial,poate sunt in Romania doi,eventual trei oameni, capabili sa finalizeze asemenea telescoape.
Si conceptul Dobson a fost intampinat cu indiferenta ,ba chiar cu ostilitate (vezi atacurile editorului en-chief Federer de la Sky&Telescope care i-a reprosat lui John ca distruge ATM-ul).Eu la prima vedere am exclamat ''......brrrrr,ce moaca de bidon turtit are telescopul asta.''
Cat despre ''hypochromat'',nu am cumparat pachetul majoritar de actiuni :D .
Cat despre aroganta,nu cred ca  Doru doreste sa abordeze deliberat pe nimeni astfel,doar asa-i reuseste cateodata,el de fapt este un om de treaba,cine stie,poate-i criza varstei mijlocii   :shock: 
Cat despre cautarea performantei,este o tendinta excelenta,urez succes tuturor cautatorilor.
Off-topic-Eu cand nu am bani de somon suedez sau inele de calamar, ma multumesc si cu Merlucius.
Mircea