-----------------------------------
Mircea Pteancu
09 Aug 2009 12:10


-----------------------------------
Salut Marcel
Mie mi se pare ca ai o problema de barillet.Mai exact,centrul oglinzii nu coincide cu axa tubului.Ca sa verifici,scoate barilletul,insemneaza surubul ca sa montezi partea mecanica in aceeasi pozitie surub-gaura.Noteaza cu o linie de creion si pozitia oglinda-placa de baza .Roteste oglinda cu 90 de grade fata de placa de baza,noteaza directia in care ai rotit,remonteaza totul,colimeaza.Compari ce s-a intamplat cu diferenta,daca s-a rotit in sensul in care ai rotit oglinda,inseamna ca ai axa oglinzii excentrica fata de tub.
Centrarea cu offset a secundarei este ca liposuctiunea la vedete,adica un moft.Eu unul nu intentionez sa o folosesc deoarece este ca declaratia acelor lideri politici care iubesc atat de mult pacea incat,pentru ea, sunt gata oricand de razboi.Centrarea cu offset a secundarei este un rafinament atat de avansat al colimarii incat de dragul unei centrari mecanice stricam colimarea optica.''Summa summorum'',intr-un telescop cu secundara offset ,umbra secundarei vazuta in imaginea de difractie a unei stele apare excentrica.''Pe strada mea'' asta inseamna ca telescopul nu este bine colimat.Adevarurile unui telescop acolo se vad,in imaginea de difractie stelara.
Aceasta este opinia mea personala,pentru uzul meu personal,nu oblig pe nimeni sa o urmeze sau sa tina cont de ea,s-au cerut opinii  ,am raspuns.
Mircea