-----------------------------------
Emil
09 Aug 2009 11:48


-----------------------------------
Salut Marcel,
asa, hai sa ne gandim ce ne asigura acest off-set.
 Bun: deci dupa cate stiu eu, acest off-set ne asigura o iluminare uniforma a campului vizual sau mai bine zis o iluminare uniforma si centrata a interiorului tubului focusor (nu e bine, iar ne intoarcem la tubul asta - dezvolt ticuri ciudate  :shock: ) deci are o importanta mare mai ales cand e vorba de fotografie deci pe de o alta parte asigura o iluminare uniforma a sensorului fotografic deci vignieta ar trebui sa apara uniform distribuita in fotografia obtinuta (pe colturi depinzand de marimea senzorului).
Personal cred ca daca folosesti instrumentul pentru observatii vizuale (deci setari fara off-set) nu cred ca vei sesiza vreo diferenta cu mentiunea ca, poate la obiecte mai extinse si luminoase (poate Orion?), sa observi o cadere de luminozitate in anumite zone ale imaginii. Totusi nu stiu daca aceasta cadere poate fi perceputa vizual.
Incearca fara offset si cand ai chef si timp fa setarile cu offset. Testul ar fi ideeal sa il faci pe acelasi obiect in aceleasi conditii sau in conditii asemenatoare pentru a reduce subiectivismul inerent naturii umane.
Eu personal as face setarile cu off-set, ca daca se poate face, de ce sa lucrez de doua ori, o data fara, o data cu?

Numai bine
Emil