-----------------------------------
zoth
06 Aug 2006 15:24


-----------------------------------
Bineinteles ca ceva care nu poate fi cunoscut in acest moment poate exista, si va exista chiar daca nu il vom putea cunoaste niciodata. Cunoasterea umana nu "creaza". 

este foarte adevarat ceea ce spui aici bakunin, ca si modelele matematice si rationamentele de orice natura ar fi ele nu incearca altceva decat sa se "plieze" cat mai fidel pe realitate, din acest motiv "armonia" (cautata de multi), nu va ramane decat o iluzie.
dar in acelasi timp nu poti spune ca o idee inexistenta pe google sau prin carti este nereala din start, altfel te contrazici singur.
consider ca orice om are libertatea totala de a-si interpreta lumea in care traieste prin constiinta proprie si cunostintele acumulate, numai sa vrea sa o faca.

Abel, demersurile tale de a introduce notiuni noi in fizica mi se par pozitive si parca mi-as dori sa nu renunti indiferent cate replici dure ai primi, dar nu cred ca poti face lucrurile astea in mod distructiv, afirmatiile tale despre Hawking mi se par deplasate, ce sa mai spun despre principiul nedeterminarii....
Hawking are multe rationamente de valoare si cred ca esti si tu constient de lucrul asta, iar principiul nedeterminarii il poti considera ca pe o realitate momentana macar.