-----------------------------------
Abel Cavași
03 Aug 2006 14:50


-----------------------------------
Nu știu cum reușești, Iacob, dar ultimele tale mesaje sunt mult mai clare decât celelalte. Îți mulțumesc pentru faptul că te-ai străduit atât și, pesemne, ai reușit. Întrebările tale sunt interesante. Din fericire, răspunsul la aceste întrebări este MULT MAI SIMPLU decât ai vrea tu să fie. Probabil ai vrea să auzi un răspuns care include și divinitatea. Ei, bine, nu! Divinitatea nu are nici un rol aici:
-1). Nu știu ce înțelegi prin aceea că &#8222;natura este obligată să respecte aceste legi&#8221;. Eu cred că NATURA ESTE TOTALITATEA LEGILOR, așa că nimeni n-o mai obligă să respecte ceva pentru că nu este o persoană și nu se simte obligată.
-2). Având în vedere că natura însăși este totalitatea legilor, ea însăși este și cauza lor.
-3). Dacă aceste legi nu ar mai &#8222;fi respectate&#8221;, atunci natura ar dispărea pentru că așa ceva este imposibil. Este imposibil să existe o natură care nu respectă legi (chiar și numai legile de conservare).
-4). Din 3) rezultă că legile (chiar și numai legile de conservare) nu pot fi evitate. Dacă am încerca să evităm vreo lege am dispărea, deci ar dispărea și cei care ar încerca să evite legile. Legile naturii trebuie și sunt respectate ÎN TOTALITATEA LOR. Nu există vreo lege care să poată fi evitată în timp ce alte legi ar fi respectate.