-----------------------------------
Roman Emil
20 Iul 2009 20:35

Astrofoto incepator
-----------------------------------
Buna,
Doresc sa ies la observatii in aceasta seara si m-am gandit sa imi incerc norocul si la astrofoto cu jupiter. Am o camera ccd celestron neximage, insa nu ma descurc foarte bine cu setarile. Rugamintea mea ar fi (sper sa vada si horatius post-ul meu) daca m-ati putea indruma putin cu setarile necesare pentru a putea capta detaliile planetei. Mi-am mai incercat norocul si cu saturn, insa cred ca as fi avut nevoie si de o lentila barlow pentru a putea capta si detalii. Sper ca la jupiter sa nu fie nevoie, deoarece la o marire de 120x vizual pot distinge clar 2 benzi. Problema mea e ca la saturn am intelesc ca imi este supraexpusa imaginea si nepricepandu-ma la astrofoto deocamdata nu stiu ce sa fac sa nu mai fie supraexpusa.
Va multumesc anticipat,
Toate cele bune,
Emil Roman
Atasez si o poza cu saturn. In timp ce experimentam cu saturn am umblat doar la frame limit si am observat ca daca setam frame limit-ul sub 20 imaginea era mai intunecata dar se misca foarte greu, orice miscare a mea aparea pe calculator cu o anumita intarziere. Daca am crescut framelimit-ul peste 20 imaginea nu mai era asa intunecata insa era "real time" :) Doresc sa precizez ca softul folosit pentru captarea imaginii este AmCap.