-----------------------------------
horatius
31 Iul 2006 16:22


-----------------------------------
Recomand Cartes du Ciel in locul la HNSKY. Grafica este mult mai bine realizata, meniuri intuitive, mult mai complexe, mult mai multe optiuni. Cartes du Ciel este gratuit si permite utilizarea unei multitudini de cataloage externe, de asemenea gratuite (unele). Din punctul meu de vedere e cel mai bun program planetariu din genul celor care ofera harti stelare clasice. Si programul e in engleza (si alte limbi, printre care si romana, insa eu nu am reusit sa il fac sa mearga in romana), desi numele lui e in franceza.

O alta alternativa, insa negratuita, este The Sky, cu o varianta si pentru Pocket PC (pentru cei care au asa ceva, deosebit de util, nu mai e nevoie de laptop greu si mare, iar unele pocket pc-uri au si usb host, deci permit conectarea altor dispozitive pe usb la ele, precum o camera web daca exista drivere pt pocket pc pentru aceasta).

Pentru cine vrea simulari realiste, negratuit, cel mai bun consider ca e Starry Night Pro. Gratuit, tot cu simulari realiste, Stellarium (cu ceva probleme la unele placi grafice).