-----------------------------------
zoth
30 Iun 2009 10:57


-----------------------------------
Si mai tardiv decat admin (fapt pentru care mor de ciuda   :)  ), vreau sa subliniez atat excelenta realizare a acestui articol cat si bogatia de intelesuri pe care acesta o poarta.
Felicitari Dragos pentru articol si imi exprim speranta ca voi mai citi si pe viitor astfel de materiale.
Nu cred sa gresesc daca spun ca ai fi facut o cariera frumoasa daca te orientai din timp catre regia de film  :D 
Referitor la continutul articolului, sunt convins ca si Bugatti 41 si Zeiss APQ sunt doar doua exemple spre "unde" poate sa duca o pasiune adevarata chiar in detrimentul interesului comercial sau al curentului politic de moment.
Poate ca Bugatti traia cu speranta ca poate invinge acest interes sau poate visa sa impuna o noua valoare a individului in societate, cine stie, dar in cazul Zeiss, comercialul si-a spus imediat cuvantul, productia de refractoare APQ fiind stopata si reorientata catre alte optice de uz industrial care oricum se vand si nu la preturi mici.
Din pacate sau nu, atat interesul comercial cat si curentul politic de moment sunt doua caracteristici de baza ale societatii umane, exemplul personal si pasiunea dusa pana la limita fiind caracteristice doar individului si deci impunerea lor fiind mult, mult mai dificila, chiar iluzorie la nivel de societate.
Articolul lui Dragos mai atrage atentia asupra unui lucru: calitatea, iarasi un concept in conflict cu interesul comercial si politica.
Vedem si in forumul nostru, si nu sunt putine exemple, ca aspectul calitatii este de multe ori trecut pe plan secundar in detrimentul "dimensiunii" sau al pretului, de, asta e lumea in care traim ...
Intr-o discutie intre doi balauri, un prieten imi caracteriza generatia tanara de zi ca fiind generatia Torente, cei care au totul la nas, totul de-a gata si nu de putine ori moka.
Cei care au adunat ceva ani in spate, cred ca isi aduc aminte ca mai demult cei ce erau pasionati de anumite subiecte trebuiau sa rascoleasca biblioteci intregi de carti si reviste de profil ca sa inteleaga si apoi sa poata realiza un lucru.
Posibilitatile zilei de azi sunt sigur bine venite dar ele nu suplimenteaza in niciun caz munca sau gandirea.
Din pacate multi dintre tineri nu inteleg inca aceste aspecte.
Poate ca articolul lui Dragos sa le dea de gandit...