-----------------------------------
Doru Dragan
12 Mai 2009 07:54


-----------------------------------
Programul pe care l-am dat eu are si o valoare didactica. La vremea cand l-am facut m-am inspirat din mai multe surse. Ca punct de plecare a fost un program din Sky & Telescope. M-am straduit sa inteleg fiecare linie de program ce face asa incat programul este documentat. Peste tot unde vedeti un apostrof, dupa el urmeaza un comentariu (text) care explica ce se face in linia respectiva. In felul asta se poate intelege mai usor intregul mecanism. In cele ce urmeaza o sa incerc sa dechid discutia despre PV (Peak to Valey), RMS (Root mean square) si Strehl ratio :) si pana la urma cred ca o sa mai lamurim putin cum e cu calitatea oglinzilor. Cei care sunt dezamagiti ca nu se vorbeste aici despre unde sa apesi si cat sa apesi si cum sa apesi pentru ca sa iasa oglinda buna trebuie sa inteleaga ca lucrurile astea nu sunt chiar asa de simple. In primul rand ca subiectul este foarte vast, sunt foarte multe de spus si in al doilea rand nu exista o reteta unica sigura. Dupa ce un optician incepe sa inteleaga cum stau lucrurile, isi dezvolta o metoda de lucru proprie.