-----------------------------------
cluci
30 Apr 2009 11:33


-----------------------------------
Vin si eu cu o intrebare stupida: dece neaparat timpi mari de expunere? La ce ofera nu se vede steaua?

Legat de racire, exista elemente peltier care racesc cu cateva (zeci) de grade, am vazut prin comertul nostru si pare ca sunt destul de ieftine (cativa E). N-am un link dar sunt site-uri de componente electronice care au.

Salut

Pai e simplu... cu cat ai timp de expunere mai mare poti poza obiecte mai putin stralucitoare - in cazul meu stele ceva mai putin stralucitoare - altii poate vor sa incerce chiar pe deepsky. E adevarat ca probabil si zgomotul creste dar daca vrei o crestere rezonabila a timpului de expunere se poate probabil gasi un compromis expunerere-zgomot rezonabil (in plus in anumite situatii zgomotul poate fi partial rezolvat la procesare). Neximage-ul este limitat la 1/5 secunde timp maxim de expunere. Eu cred ca ar putea merge bine si cu un timp putin mai lung fara probleme majore si astfel s-ar putea castiga 1-2 magnitudini. Camera insa pare a fi limitata mai degraba de driver care probabil a fost gandit pentru utilizarea ca webcam unde nu prea si-ar avea sensul aceste expuneri lungi. 

Luci