-----------------------------------
Mosu'
06 Apr 2009 12:17

Cu intarziere, 04.04.2009
-----------------------------------
Vreme buna, spatiu rezonabil,  cca 50 de elevi, colegi si parinti interesati! Soarele nu ne-a lasat in pana la Pranz, cand l-am observat cu solarscopul, filtrul si luneta cu filtru, facand chiar si o demonstratie cu lupa pentru a arata consecintele dezastruoase posibile dupa observarea neprotejata a Soarelui. 
Pentru cei mici cadranul solar improvizat din bat, cu fanioane puse din sfert in sfert de ora, a fost un alt centru de interes. 
Si povestirile mele despre Soare si instrumente optice cred (sper) ca au avut un oarece efect din moment ce niste parinti chiar m-au intrebat de unde pot achizitiona instrumente optice ... noroc cu afisul !
Seara, surpriza! Colegii aratasera afisul si au sosit elevi inainte de a fi eu gata. Povesti cu stele, planete, constelatii, gauri negre si bineinteles martieni, toate ducand in cateva cazuri chiar la promisiunea de a studia astronomia!
Cu peste 100 de persoane cu care am stat pana seara la 22:30 sa ne uitam prin luneta, telescop, binoclul Celestron si ochiometrul de productie proprie, nu e de mirare ca au intrat si ceva trecatori sa vada ce lapte si iaurt se vinde. Parintii ne-au cam stricat seara dar era normal sa-si cheme copii acasa! Per total a fost cea mai obositoare zi!