-----------------------------------
costelus
03 Apr 2009 03:37

Salut
-----------------------------------
Am reusit sa vin de la observati,desi la mine vantul mai bate in rafale cerul s-a mentinut senin.Am observat doi Quasari 3C273 Vir si MARK 421din UMA, o nova mai recenta QZ VIR in plus am reusit sa observ optic trei surse puternice de raze X din galaxie HZ HER sursa din Hercules si puternica sursa din CYG unde se presupune ca este si o gaura neagra V1357 CYG foarte aproape de Eta CYG, in sfarsit am reusit sa observ optic cea mai puternica sursa de raze X din Galaxie V818 SCO in Scorpion.Astea ar fi obiectele mai interesante in afara de variabile si o multime de Galaxii din LEO, UMA,VIR.Ca observati mai interesante m-am ocupat de cateva Galaxi prolfice in supernove din UMA, NGC 2841,NGC 3690 din pacate se obseva lipsa clara a echipamentului pentru asemenea observati,in rest am incercat cautarea novelor din Galaxie la care echipamentul de observati s-a dovedit suficient,aici fac un apel pentru cei care vor sa faca observati regulate sa ma contacteze sa incercam sa inpartim zonele interesante pentru un efort de cautare colectiv.Observatile le-am facut cu telescopul de 12"si telescopul de 8".