-----------------------------------
mafalda
28 Mar 2009 17:20


-----------------------------------
Absolut toata discutia se refera numai la interpretarea fenomenului-evenimentului Tunguska. Acesta nu a fost un fenomen astronomic, ci unul creat din greseala cu siguranta pe Pamant, de natura electrica si extrem de periculos.  De aceea este necesar sa fie tinut la secret.  Tacerea impusa asupra evenimentului din partea varfurilor fizicienilor ar trebui sa va dea de gandit.  Ei au fost foarte interesati de fenomen, dar au fost si  foarte speriati, de aceea chiar ei aplica  "tacerea si conspiratia".
Este un rau exemplu de o grava greseala pe care o mai fac inca astronomii, considerandu-l obiect cosmic.  De ce oare nu a fost detectat ca atare cu cateva zile inainte, fiind extrem de stralucitor, nu ca o cometa ?  Si atunci erau observatoare si astronomi.
De fapt a fost detectat, dar in mai multe locuri deasupra Europei, in atmosfera.
Si daca s-ar citi inteligent ce am postat si eu, s-ar vedea ca am facut o oarecare legatura intre acest mic corp misterios explodat in Tunguska si alte corpuri ceresti, (in speta toate stelele tinere si active, stralucitoare).
Daca ar fi provenit de la un corp ceresc, in speta de la Soare, atunci ar fi trebuit sa calatoreasca cu viteza luminii, stiindu-se ca durata de viata a unui astfel de fulger globular este de maxim 10 minute.  Reamintesc ca multe particule fizice isi schimba automat structura si propietatile in timp, de ex. neutronii re-devin protoni=hidrogen in cca 15 min.
Pt a intelege anumite aspecte ale astronomiei, este nevoie si de corecte cunostinte de astrofizica, stiinta cosmosului.