-----------------------------------
cluci
26 Mar 2009 18:05


-----------------------------------
Multumesc de info.
Uite aici este acest Philips... am inteles ca acesta ar avea 1/15s expunerea si 90 cadre /s

http://astromagazin.ro/catalog/camphilips-900nc-adaptor-filtru-p-272.html?osCsid=2d7a5c59497ab49988604559e61b87e0

Si este mai ieftin decat NexImage, are adaptor + filtru IR

Cu prietenie,


Timpul de expunere poate fi reglat  la Neximage si probabil si la Philips din softul de captura.. dar nu poate fi mai lung de 1/5s la mine (eu ma refeream la timpul maxim cand spuneam de 1/5s)

Apropo de nr de cadre pe secunda aici e o problema (problema apare si la philps 840K dar si la neximage): desi camera poate captura un numar mare de cadre pe secunda transferul se face la viteza de USB 1.1 . Rezultatul este ca se face o compresie cu pierdere in camera , pierderea fiind cu atat mai mare cu cat e frame rate-ul mai mare (se pare ca chestia asta deterioreaza considerabil imaginile astro - am vazut un test pe net). Din cauza asta pentru a minimiza efectele respective se foloseste frame rate-ul minim....
Deci.. pentru a evita problemele de mai sus va recomand sa luati o camera care transfera datele la viteza de USB 2.0 (nu doar compatibila USB 2.0) Nu stiu daca Philips SPC900 face asta.. dar merita investigat.

Luci