-----------------------------------
Tavi F.
21 Mar 2009 15:08


-----------------------------------
Discutiile astea despre ''ciolan'' ma fac sa ma intreb daca suntem in 2009 sau in martie 1989. Doar in acea epoca munca de pomana era obligatorie. Si de cele mai multe ori era de pomana si la propriu si la figurat.

Eu ii invit pe cei care au obsesia CIOLANULUI sa se duca luni la servici si sa declare ca de acum incolo nu mai vor sa fie platiti pentru munca pe care o fac.

Aici era in discutie posibilitatea ca cineva sa traga foloase* dupa "munca" gratuita** a altuia, adica a unui astronom amator care face din pasiune ceea ce face (iese cu telescopul pe strada pentru a arata si altora ce vede prin el). Daca mai reuseste sa si transmita "microbul" astronomiei unui trecator, cu atit mai bine. 

*o mica afacere care implica profit. Este in regula, atita timp cit ambele parti cunosc lucrul asta si si-l asuma. Dar nu sint de acord atunci cind celui "din teren" ("muncitorului") ii este fluturat conceptul amatorismului 100% (de fapt, pe la spatele lui "se intimpla ceva"  :lol:  ). A..."muncitorul" nostru amator are dreptul de a nu-l interesa nimic din ceea ce se intimpla deasupra lui...treaba lui... eu am zis ce aveam de zis.   
**asa am inteles din alte relatari de aici, asa mi se pare si normal. Mai exista lucruri care se fac si doar din pasiune.

Vad ca e mai greu&#8230; avem de gindit un pic&#8230;  :lol:  altfel, facem niste conexiuni si interpretari total aberante. 
Daca as fi redus tot mesajul meu la un singur rind, extrem de ambiguu, intelegeam aparitia unor reactii cit mai variate. 

Nu mai dezvolt subiectul cu privire la ce inseamna (in realitate), la ce se reduce "munca" pt. multi romani descurcareti ai anului 2009. (acum o sa sara altul cu interpretari, ca doar e liber, poate sa dea ce sensuri vrea el exprimarii mele)

HABAR NU AVETI VOI CIT AM MUNCIT EU, DIN PASIUNE, FARA A AVEA VREUN PROFIT BANESC. NU VREAU SA SPUN CA SINT UN EXEMPLU SI TREBUIE SA MA URMEZE CINEVA. ABTINETI-VA DE LA GLUMITELE SI IRONIILE IEFTINE, SUPERFICIALE.