-----------------------------------
Erwin
19 Mar 2009 23:02


-----------------------------------
Am citit undeva o reclamă, dacă găsesc o să postez aici, despre o firmă, franceză parcă, ce oferă un serviciu asemănător pentru a fotografia solul cu obiecte de interes: orașe, drumuri, clădiri, terenuri etc. Ei livrează balonul (care este captiv, dacă nu mă înșel) și aparatura gata făcută. Cred că adaptarea pentru spațiu ar fi minoră. 

Canon-ul ar putea fi dotat cu un script de expunere automată, cele cu procesor de imagine mai nou, Digic II sau Digic III permit încărcarea de soft suplimentar:
http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_in_Brief

Balonul nu trebuie neapărat umplut cu heliu care este scump, se poate folosi si hidrogenul, mai ușor de obținut (și care nu e chiar așa inflamabil cum se crede, Hindenburg a generat un mit fals, a ars din cauza invelișului, nu a hidrogenului), probabil că un balon meteo ar fi ideal dacă s-ar găsi.

In articol se spune că balonul este meteo, a costat 43 lire iar camera foto este Nikon și a costat 56 lire. Nu se spune cât au costat senzorii (presupun că mult) și radiotransmițătorul ce funcții are. Mă întreb dacă nu s-ar putea folosi un telefon celular pentru asta.