-----------------------------------
alexconu
14 Mar 2009 23:44


-----------------------------------
E trist ca atunci cand ati fost rugat foarte respectuos sa va inscrieti actiunile pe site-ul 100HA romanesc, nu prea v-a pasat si ati raspuns un pic de sus. 
Vedeti? Ne intrebam cu totii de ce nu putem face lucruri in comun in astronomia romaneasca. Si asa simplu e raspunsul. Atat de simplu e. Si toti zicem ca celalat e ala care a facut primul prostia si nu ma intereseaza parerea lui, toti aruncam matza dintr-o gradina in alta si ne trezim pana la urma toti in fundul gol. Romania la ora actuala e foarte in urma cu activitatile dedicate AIA. De ce? Fiindca la discutiile preliminare au fost ciondaneli stupide fiindca unii oameni vroiau sa faca totul sau altii nu aveau incredere in experienta dovedita a altora. 
Si ne-am apucat apoi fiecare dupa capul lui si a iesit un slogan national in care romanul e invitat sa descopere singur universul (care, apropo, a fost schimbat la Sibiu si acum avem slogan nou; poate ar fi frumos sa modificati; dati pm si va pot trimite la noul slogan). Oricum pana acum nu l-au ajutat prea multi; de ce-ar face-o acum? 
Asta este.. Comitetul de organizare al IYA a hotarat ca SARM sa coordoneze 100HA in Romania. Care-i baiul? SARM nu si-a asumat vreun drept de organizator sau mai stiu eu ce. Doar a vrut sa stranga in acelasi loc evenimentele care se intampla in Romania pentru ca oamenii sa le poata gasi intr-un singur loc, pe un site romanesc si sa vada ce se intampla aproape de ei. Dupa cum ati vazut, e invitata toata lumea. Sunt pe pagina aia organizatii din toata tara care nu sunt afiliate in vreun fel la SARM. Nu s-a spus ca x n-are voie. Dar y a spus ca numele lui nu incape in pagina cea mica facuta de SARM.