-----------------------------------
betelgeuse
13 Mar 2009 16:35


-----------------------------------
Iaca pozna! Nene Mircea, da' ce-am facut de ne tragi asa de-a valma in teapa in numele SARM-ului? Zi si matale, ala-i negru ala-i alb sa stim fiecare care cum ne-o potrivim. Ca asa la gramada, s-ar putea sa scape vreo unul. Eu, de pilda, nu am zis nimic si nu am nimic cu SARM  si as putea sa mi-o iau pe nevinovatelea! Doamne fereste! Pai pentru mine SARM-ul (deie-i Dumnezeu sanatate dupa inima lui cea buna, a sarmului zic), este al doilea Dumnezeu! Este adevarat ca nu prea ma inchin la toti sfintii din SARM si nu-mi vine sa le ling tocurile, ca de, unii alearga cam mult si mai calca si-n ca asa-i omul dornic sa inhate totul sa duca in ceruri. Eu sunt prea departe si cu durere in suflet suspin ca nu pot face parte din randurile lor, dar admir si eu de la distanta pozele facute de unul care semneaza Alex Conu si Cristina T.  Am mai auzit de un alt Alex de-i mai zice si Tudorica ce a fost hat departe la capatul pamantului sa vada cerul prin cele mai mari telescoape ale lumii; si ar fi mai multi dar numele lor imi scapa acum. E adevarat ca SARM-ul isi pune doar stampila pe munca altora, dar ce conteaza, doar e un fel de Dumnezeu (ceva mai mic ce-i drept) caruia nu poti sa-i aduci decat ofrande ploconiri laude si cantari de slava. Au mai incercat unii sa miste in front, insa au fost afurisiti exemplar si regulamentar. Asa ca ori te lasi calarit de SARM, ori latri la meteori si la luna pe dinafara. Se spune ca aparenta face adesea ca soldatul sa devina general, canonicul episcop si dracul calugar. Ei bine, nu-i asa si-n cazul SARM-ului. Acolo chiar se fac lucruri admirabile: din cat am inteles patronul SARM a acordat asistenta tehnica si manageriala pentru realizarea celui mai modern planetarui din Pitesti, unic in aceasta zona a Europei, are o stransa colaborare cu asociatia astronomica de la Barlad si impreuna cu profesorul Adam fac an de an simpozioane pe teme astronomice si pregatesc impreuna copii pentru olimpiada de astronomie cu rezultate foarte bune la nivel international, acelasi patron ( scuzati, cred ca presedinte se zice) , este in discutii cu directorul muzeului Vasile Parvan din Bacau pentru realizarea aceluiasi tip de planetariu ca la Pitesti, iar mai nou, impreuna cu un muzeograf de la Galati vrea sa dea in folosinta cel mai mare si mai modern observator din Romania. Din ce spune lumea, observatorul este gata construit, numai trebuie taiata panglica si sparta sampania. Si mai sunt o gramada de lucruri frumoase realizate de SARM sau supt sceptrul SARM. Deci cine si ce are ceva cu SARM, nene Mircea?