-----------------------------------
alexconu
06 Iul 2006 01:58


-----------------------------------
 Fara un strung, la astronomie nu se poate lucra cam mult, toate piesele ar trebui fie cumparate, unde intra in bani. 

De-aici, cei mai noi (mai tineri) in astronomie sa nu inteleaga ca daca n-au strung sunt la pamant :D Stiu ca Robert nu a intentionat nici pe departe sa spuna asta, dar am intalnit persoane care au ramas cu o falsa impresie ca daca vrei sa fii astronom amator trebuie sa fii si un tehnician bun, si un mecanic bun, si un fizician bun, si un matematician bun etc, etc
Eu mereu am fost contra astronomului care face totul.. de la constructia tuturor pieselor pentru echipamentul de observatii pana la observatii de inalta clasa.. nu prea se poate sa fii bun chiar pe toata plaja asta de domenii..
Si eu sunt totusi de parere sa nu mai indemnam atat tinerii la fel de fel de constructii mai mult sau mai putin ingenioase.. 
Sa incercam sa facem noii veniti sa ridice cat mai repede ochii spre cer si sa observe, sa nu-i incarcam cu atata mecanica si shurubareala...
Dupa cum periodic mai scriu pe-aici, se observa activitate foarte slaba pe partea de observatii astronomice.. evident ca e si problema timpului.. dar am vazut din ce in ce mai multi astronomi amatori care stau un an pana se hotarasc ce instrument sa-si ia si cand si-l iau pasiunea lor a scazut la jumatate probabil.
Nu mi-o luati in nume de rau.. daca putem sa ne facem singurei anumite chestii foarte bine si frumos (e un sentiment aparte sa stii ca te uiti printr-un telescop facut 100% de tine), dar sa ne gandim ca esenta astronomiei este privitul in sus..
Hai ca acum e cald.. iesiti sub stele si faceti rapoarte de observatii, fotografii, desene, orice va place mai mult.. numai nu uitati sa va uitai in sus