-----------------------------------
DeltaPavonis
16 Feb 2009 12:46


-----------------------------------
Nu esti plictisitor, orice informatie de la alti membri ma ajuta, de fapt de-aia am postat pe forum.

Legat de locul de observare, imi dau seama ca nu este ales foarte bine. Daca sunt multumit de el, probabil voi alege sa ies cu telescopul in afara. Vorba aia, daca imi iau un telescop mai ieftin, poate raman bani sa imi iau si o casa la tara :).

Legat ce celelalte intrebari:
1.Nu stiu cate kg mi s-ar parea incomod. Daca nu il manevrez zilnic, probabil n-ar fi o problema oricate kg ar avea.
2.In momentul de fata, cu siguranta mi-ar surade un GoTo, deoarece nu pot zice ca sunt expert in orientarea pe cer. Cu binoclul ma descurc bine, dar cu telescopul n-am incercat. Oricum, am de gand sa invat cerul cat mai bine, astfel incat sa ma pot orienta si fara GoTo. Mi se pare mai profesionist fara GOTO. As fi mai mandru de mine, dar nu m-ar deranja daca l-as avea in dotare, pt inceput.
3.Deoarece nu am mai manevrat telescoape, nu-mi dau seama de avantaje/dezavantaje pt diferitele tipuri de telescoape, decat din ce citesc pe forumuri si site-uri. Vreau sa ma duc la Obs. astronomic din Cluj, poate dupa cateva vizite acolo, voi fi mai in masura sa raspund la intrebarea asta.