-----------------------------------
Tavi F.
14 Feb 2009 20:02


-----------------------------------
Da, scuze, poate nu trebuia sa fac referire la supararea mea. Nu avea legatura cu vreo discutie publica ori privata, ci cu modul/criteriile de selectie a membrilor merituosi, din partea proprietarilor site-ului.
A nu se intelege gresit, nu comentez prestatiile altora, nici nu as fi tinut sa fiu eu pe lista nominalizatilor, dar daca dinsii tot se ocupa cu asa ceva&#8230; pentru mine concluzia putea fi doar una singura (enuntata in prima fraza). 

La subiect: rationamentul, calculele, valorile rezultate expuse de mine, nu difera in functie de secolul in care au fost facute. 
Alta formula care sa exprime "seriozitatea opticii instrumentului" nu am gasit/conceput. Poate la alternative sa incercam  :lol:  , cred ca sint mai multi domni care sa ne ajute.

Din nou, a nu se intelege ca eu as sfatui pe cineva sa se limiteze la oglinzi sferice. Oglinzile sferice pot produce imagini f. bune, atunci cind&#8230;
Inclusiv eu am ramas cu imagini memorabile pe retina (printre care Saturnul vazut in toamna lui 2003, pe o atmosfera f. calma), in urma unor observatii facute prin 150-ul f/10, dezafectat anul trecut.

Iar cel mai bun test nul al parabolelor, il consider a fi cel cu autocolimatie pe oglinda plana. Am tehnica necesara obtinerii unei plane fara zone inelare, mai imi trebuie discul principal plus altele mai mari.