-----------------------------------
Laurentiu
06 Ian 2009 01:03


-----------------------------------

Am eliminat emoticonul deoarece situatia este trista.In subliminal  se sugereaza continuu ca doar ganditorii materialisti atei pot sa fie oameni de stiinta.Pai atunci ,ce au facut si cine au fost Copernic,Galilei,Newton?

NU fac sugestii subliminale. De altfel nu cred ca exista asemenea sugestii.

Copernic, Galilei si Newton s-au indoit de spusele lui Ptolemeu, asta au facut. Si bine au facut. Pana si Papa a recunoscut meritele lui Galilei si a admis, in cele din urma, ca Biserica a gresit cand a fost pe punctul de a-l trimite pe rug (cum a patit Giordano Bruno, printre altii). 

De cititorii lui Popper as putea fi acuzat de "istoricism". Nu asta intentionez - nu consider ca oamenii din vechime au gresit si ca noi, mult mai inteligenti, mai buni, suntem in posesia adevarului. Doar ca, in timp, cel putin aparent, stiinta inregistreaza progrese nu pe cale mistica ci rationala (pentru mine cele doua se exclud una pe alta) pentru ca oamenii de stiinta nu au crezut "pe cuvant" pe ilustrii lor antecesori.

Mircea, eu nu-s ateu. Nu indemn la ateism dar nici la credinta fara pic de indoiala in "cele nevazute". 

Dubito, ergo cogito, ergo sum. asta zicea un um caruia ii port un mare respect.

Promit sa nu mai intervin neinvitat in acest topic dar il voi citi, ca si pana acum, cu o deosebita placere !