-----------------------------------
adry
04 Ian 2009 23:24


-----------------------------------
Pentru inceput, fiind primul mau post, vreau sa va salut si sa va felicit pe toti pentru forum (l-am studiat ceva timp).
Am norocul de a locui intr-un orasel "uitat de lume" in care intr-o saptamana senina, cel putin 2 seri sunt cu ceruri clare, de mag. cel putin 5-6. Din pacate am in fata casei un bec, care strica tot farmecul, dar ma duc in spatele casei si se rezolva problema.
Prima mea observatie din 2009 a fost si una dintre primele mele observatii, si a fost tot in noaptea discutata in topic, telescopul celestron 114/900 avand-ul de pe data de 20 decembrie si am cam avut parte de cer noros. Astfel anul acesta am observat (de fapt am incercat sa studiez indeaproape) stelele rigel si betelguse. 
Apoi am facut cateva incercari la luna, care mi-au ridicat moralul, fiind foarte clare (desi cu adaptorul barlow 3X ar trebui sa se vada mai bine, se vad mare lucru, reusind sa observ doar ca e jumatate luminat jumatate nu, fiind in ceata. Apoi temperaturile scazute si nelipsitii nori m-au facut sa intru in casa.