-----------------------------------
Doru Dragan
27 Dec 2008 09:43


-----------------------------------
Din cand in cand sunt necesare (sau chiar obligatorii) si razvratirile tineresti :) In tara asta, asa zisii conducatori, functionari ai administratiei publice, au decis ca astronomia nu e importanta si nu mai trebuie predata in scoli. Drept urmare educatia in domeniul asta se face de ani de zile cum da Dumnezeu. Adevarul e ca nu am iesit niciodata in oras la observatii :shock: Intotdeauna am preferat iesirile in afara orasului, pe cat posibil muuult in afara orasului :D Daca am organizat ceva in oras asta a fost in incinta observatorului astronomic. Am considerat ca daca cineva e interesat, apai trebuie sa faca un minim efort de deplasare. Nu am fost niciodata adeptul "sidewalk astronomy". Am constatat ca pana si cei care fac efortul deplasarii la manifestatiile publice organizate, dispar in cea mai mare parte incepand de a doua zi. Dar ... daca (prin absurd :)) m-as hotara sa organizez un punct de observatii astronomice in mijlocul orasului, nu as plati nici un ban primariei :!: Pentru ce :? :?: Pentru ca fac o munca de educatie a cetatenilor urbei? Pai pentru asta ar cam trebui sa plateasca ei. Si eu as fi interesat ca si Stefan sa primesc o amenda de asta. As face mai multe copii si le-as trimite in toata lumea la diferite organizatii pentru ca sa se stie clar in ce fel de tara traim.