-----------------------------------
Sorin Sfartz
18 Dec 2008 11:22


-----------------------------------
Multumesc pentru raspunsuri.

Am intrat si eu pe dpreview. Interesant si cu multe informatii. 
Scuzati-mi ignoranta - as dori sa stiu daca exista un parametru masurabil, cu care se evalueaza zgomotul unei camere. Eu m-am uitat pana acum la dimensiunile senzorului, a pixelilor (rezolutie) si la unele facilitati. Insa nu am reusit sa gasesc o comparatie intre zgomotul camerelor (350D, 1000D, 450D). Am gasit doar mentiuni de genul: "zgomut redus" sau "good signal to noise ratio", insa nu am gasit masuri cantitative concrete ale acestora si nici macar comparatii concrete (de ex. camera x mai buna decat camera y).

Nici despre 350D nu stiu mai multe, decat ce am citit prin specificatiile gasite. De exemplu 350D are pixelii mai mari. In afara de avantajul pretului, cum s-ar compara un 350D cu un 450D in materie de astrofotgrafie?

In legatura cu preturile, un 1000D nou - fara obiectiv - costa cca 320 euro (cel mai mic pret gasit in Franta). Deci cu vreo 3,4 milioane mai scump ca un 350D second. O intrebare ar fi daca dferenta asta de pret se justifica in ceea ce priveste diferentele de calitate sau de aparat second/nou?

Ideea este ca "Mos Craciun" tot insista sa-mi cumpere o camera, deci practic buzunarul meu nu o sa sufere. Insa nu vreau nici ca Mosul sa cheltuiasca prea mult, caci trebuie sa mai ajunga si pe la altii.  :D