-----------------------------------
Claudiu
07 Dec 2008 17:30


-----------------------------------
Superbe sunt pozele, Vlad. Claritatea celor mai largi mi se pare de-a dreptul uimitoare folosind echipamentul tau. Cu numai putina prelucrare, si poate citeva cadre trase pentru reducerea zgomotului, ar fi fost echivalente cu fotografii ale instrumentelor din clase mult superioare.
Am luat un crop dintr-un cadru al tau si l-am aliniat aici cu o fotografie facuta aseara printr-un acromat de 5" - din comparatie reiese cit de bun este contrastul imaginilor tale, avind in vedere ca poza craterelor Regiomontanus-Purbach a fost facuta prin stacare a 400 de frameuri 640x480 cu o camera in focar iar la tine este un crop foarte redus.
Keep it up !

Apropo, la imaginile afocale, aparatul canon pws este foarte bun la ceea ce face, multi amatori au scos rezultate grozave cu el. Un upgrade considerabil ar fi o camera dedicata sau un dsrl, eu am spre exemplu un sony h3 de 8mp, camera buna de altfel, dar la asemenea poze este absolut ingrozitoare. Deci pentru poze afocale la eclipse, ocultatii, sau in general la faze, aparatul cel modest este chiar ok.