-----------------------------------
Vlad Lazanu
07 Dec 2008 14:05

Primele fotografii...
-----------------------------------
Iata primele fotografii pe care le-am facut de langa blocul in care locuiesc, prin modestul meu instrument, in seara zilei de 5 decembrie. Este vorba de un Celestron PowerSeeker 80EQ 80/900 pe EQ1, la care am folosit ocularul lui stock de 20mm (de unde un grosisment de 45x). Fotografiile le-am realizat afocal cu un (iarasi) modest Canon Powershot A510 la diferite nivele de zoom optic (avand max 4x) si ISO 100. Din cele 40 si ceva de fotografii, le-am ales pe cele care mi s-au parut mai bune si le-am aplicat un mic si rapid retus cu Irfanview, aplicatia pe care o folosesc pentru a vizualiza poze. Momentan nu mai am Photoshop-ul instalat si eram nerabdator sa le fac un mic "adjust" care a constat in cresterea contrastului, convertirea la greyscale, ridicarea putin a nivelului de sharpness si aplicarea unui usor ton de galbui-roscat (care se observa indeosebi pe fundalul intunecat al fiecarei imagini). Cred ca rezultatele ar fi fost ceva mai bune daca nu m-ar fi chinuit vantul, care incepuse sa bata chiar binisor, si imi vibra serios instrumentul.

Ce parere aveti?