-----------------------------------
alexconu
18 Iun 2006 14:36


-----------------------------------
Mare agitatie, mare sambata, 17 iunie, in Cismigiu. Observatorul Urseanu a iesit in strada si si-a facut publicitate. A fost al doilea eveniment din campania &#8222;Navigam printre stele" initiata si organizata de Clubul Rotary Bucuresti Continental si care se bucura de patronajul UNESCO. Prin aceasta initiativa Clubul urmareste crearea si intretinerea unui interes public ridicat pentru renovarea cladirii Observatorului.
Asa.. anuntul oficial l-am facut. Sa trecem la chestii personale.. Lume multa, spre seara chiar foarte, foarte multa. Oameni asezandu-se la coada la telescop pentru a observa Saturn cu mai bine de jumatete de ora inainte ca acesta sa fie vizibil. Am avut 3 instrumente: o luneta 70/700 (a Cristinei Tinta), telescopul Celestron C9.25 (al Astroclubului) si Coronado PST (al lui Bogdan Dinicutu, membru in Astroclub). Animatorii au fost Adrian Sonka si Mihai Dascalu din partea Observatorului, subsemnatul, Eduard Breaban, Ruxandra Toma si Razvan Amza din partea SARM si Bogdan Dinicutu, Mircea Radutiu, Ivo Dinev, Cristi Olariu, Marian Naiman, Andrei Daniel si Alexandra Vasile din partea Astroclubului Bucuresti. Ne-a ajutat si Cristina Slovineanu.
Curiosii au putut vedea Soarele (care din pacate nu a fost foarte spectaculos datorita lipsei de pete; o protuberanta un pic mai rasarita a mai facut ceva senzatie, totusi), iar dupa lasarea serii planetele Marte, Saturn si Jupiter.
Prea multe fotografii eu n-am facut pentru ca pur si simplu n-am avut chef; am avut chef de popularizare azi.. Am tras cateva cadre pe care le puteti vedea la: http://smg.photobucket.com/albums/v228/alexconu/Popularizare%20Urseanu/ (evident, nu m-am abtinut de la pozat picioare :D )