-----------------------------------
Blakut
12 Noi 2008 08:13


-----------------------------------
Mersi, o sa il citesc si pe asta.

edit: l-am citit.

Chestia e ca nu neaparat folosirea e o problema, ca partea tehnica mi-a fost explicata destul de clar prin manuale. Am fost dezamagit de faptul ca nu opereaza si cu rotatii asupra fotografiilor atunci cand le aliniaza...

Presupun ca dunga respectiva e de la aliniere. Turbulenta atmosferica facea ca imaginea sa se bombeze si sa se curbeze foarte tare, lucru care se observa foarte clar cand toate imaginile rulau ca niste cadre de film.

Cel mai tare ma enerveaza ca este foarte greu sa fac focusarea:

1. Luneta prezinta aberatii cromatice (un obiect luminos va avea partea de sus rosie si cea de jos albastra, chiar si un pic <- desi asta ar insemna si ca obiectivul nu e chair perpendicular pe razele de lumina)
2. Nu reuseam sa estimez direct focalizarea: trebuia sa fac poze separat si sa misc un pic focuseru. Nici aici nu era chiar ok, pt ca trebuia sa dau zoom pe fiecare poza, pe un crater sa zicem, si sa ma gandesc daca poza asta era mai buna decat precedenta.
3. Daca faceam poze RAW cu aparatul nu cred ca reuseam sa le procesez acasa, consuma multa memorie. Am vazut multe tutoriale care imi ziceau sa fac poze jpeg, dar ma gandesc ca daca tot mi-am luat aparat, de ce sa nu fac RAW?