-----------------------------------
TRAIAN
09 Noi 2008 19:16

Campului gravitational poate fi generat artificial?
-----------------------------------
Sa ne imaginam ca la un moment dat cineva reuseste sa gaseasca o tehnologie prin care genereaza camp gravitational. 
Asta prin analogie cu generarea campului electric SAU MAGNETIC.
Sa ne amintim ca in urma cu un secol campul electric nu era cunoscut ca atare si nu se cunostea posibilitatea generari lui. Ereau cunoscute efecte ale electricitatii admosferice si atat.
Chinezii inventasera pila electrica in urma cu 2000 de ani dar nu fusese cunoscuta la nivel de mase si nu era cunoscuta in Europa.
Am facut aceasta incursiune in istoria stintei pentru a arata ca daca azi nu cunoastem tehnologia de generare a campului gravitational nu inseamna ca nu o vom descoperi .
Sa ne imaginam un fel de bobina in centrul careia apare un camp gravitational indus printr-o metoda anume.
Asta inseamna ca acel camp gravitational nu este un camp de sursa care este orientat de la sursa spre exterior (asa cum este campul electric dinspre sarcina spre exterior) ci este precum campul magnetic in flux de linii de camp prin interiorul acelei"bobine" care are un anumit sens si directie.
Daca acea "bobina" este fixata pe o platforma orzontala si campul gravitational este orientat in asa fel incat prin compunere cu campul gravitational terestru sa se anuleze, sau sa se scada in general, putem vorbi de un dispozitiv  levitational.
Evident primul gand este sa punem la treaba acest camp, sa ridice de la sol un vehicul, sa il deplaseze, etc.
Vorbim de un dispozitiv generator de camp "antigravitational"?
Daca am orienta acea "bobina, nu pe directia razei pamantului ci oblic fata de ea ce s-ar intampla?
Sitemul se va rasturna imediat? Echilibrul?
Poate vor apare componente ce deplaseaza lateral sistemul (vehiculului) pe langa mentinerea in levitatie?
Cum ar trebui sa gandesc un dispozitiv sa nu se rastoarne?
Ce se intampla in interiorul acelei bobine(acolo unde ar putea fi transportate persoane in vehicul?
Sa zicem ca asi pune un pahar cu apa si fac ca acel vehicul gravitational sa se deplaseza orizontal. Prin inclinarea campului gravitational artificial indus , pot accelera sau pot frana o miscare a acelui vehicul.
In interior ce se simte? Paharul cu apa amintit se varsa?
Ce se intampla cu inertia in interiorul acelei bobine?
Am pus problema pentru a va pune in functiune imaginatia.
Astept pareri.
Eu cred ca in maxim 50 de ani, singurul mod de transport va fi cel pe baza de gravitatie.