-----------------------------------
irriducibil
23 Oct 2008 15:57

luneta terestra celestron ultima 100ed
-----------------------------------
Am gasit intamplator acest forum cand imi cautam pe net un binoclu mai de calitate...si ma bucur ca l-am descoperit...m-ar interesa niste opinii avizate despre luneta terestra celestron ultima 100ed,mai exact daca stie cineva ce as putea sa vad pe cer cu ea,adica daca se pot observa planetele si luna,si deci daca ar putea inlocui in conditii rezonabile un telescop...ca si un incepator ce sunt,mi-as dori sa achizitionez un telescop cat mai portabil,si m-am gandit la un telescop celestron nexstar 4se,portabilitatea fiind principalul criteriu de alegere,dar si posibilitatea de observare a planetelor in conditii multumitoare.Intorcandu-ma la luneta, placandu-mi sa oberv pamantul si cerul deopotriva ,as fi inclinat sa o cumpar daca bineinteles o pot folosi si la observatii astronomice(insa nu ambigue)...are 2 kg,deci portabilitatea ar fi rezolvata...as mai dori daca se poate sa-mi spuneti daca este o mare diferenta intre reflectorul celestron nextar 4se si 5se,datele tehnice le-am citit,ma refer daca cineva a privit prin cele doua si daca sunt diferente majore,si daca merita sa cumpar  4se in locul celui 5se....multumesc