-----------------------------------
HoO_Germany
30 Sep 2008 12:24


-----------------------------------
Cunoaste cineva telescoapele STF Mirage 7"?
Par deosebit de asemanatoare ( :lol: )cu Intes-Micro Alter 703.

Eu particular am lucrat (si lucrez temporar) mult si cu Intes Micro MK 703 sau si cu STF 7" Mirage.

Ambele telescope au o calitate majora, prelucrare superioara si o optica excelenta.

Diferentile sant date numai prin filosofia constructorilor, adica Intes Micro are de ex. inele de defragmare in tub, STF are numai un altfel de inel in fata tubului de roua.

Mai departe este tubul al STF din cauza sistemului sifilozofiei de construit, ceva mai ingust, unde diametrul tubului unui IM trebue tinut ceva mai mare, din cauza inelelor de diafragma.

Multi uzatori zic, ca butonul de reglat focusarea la STF este prea lung si lucrand cu acesorii care se pot insuruba direct la filetul dat SC, nu este foarte convenabil a lucra cu o diagonala, pentru ca in cazul ca trebue fie invartita a putea observa vizual, aiai exista posibilitati a lovi dagonala de acest buton.
Exista o buna posibilitate a rezolva siproblema asta, dar este data.

Asa ca in puncto calitate, ambele instrumente sant foarte bune, pretul se deifenteaza putin.
Ambele instrumente sant mari si aici trebue cel putin o montura asa in marimea EQ6 sau mai mare.
Eu personal as pune un al 3-lea instrument in "cos" la care si aici se renteaza a compara, anume TAL 8" Klevtsov Cassegrain.

Are un avantaj la pret, unul la apertura, unul la sistemul dat deschis si este tot un instrument foarte capabil.

Inca ceva vreau sa scriu. 
Uitati-va la asemenea reviev-uri de la Cloudynights cumva foarte atent, pentru ca acel Forum este absolut comertial si reviev-urile sant facute de "pasionati" care in spate tin mana deschisa si lanseaza aceste reviev-uri cum sant platiti.
Totusi este o sursa de informatie buna, chiar daca este nevoie de a se uita cu "ochelari neutrali" acolo.