-----------------------------------
Laurentiu
01 Sep 2008 23:56

Iesire la observatii, astroclubul ANTARES Timisoara
-----------------------------------
In noaptea de sambata spre duminica (30/31 august 2008) un grup de 5 persoane (Andrei Juravle, Cosmin Bonea, Flavius Gligor, Dorin Blajan si subsemnatul) am dat o fuga pana la Cheveresu Mare (18-20 km de Timisoara) spre a profita de cerul fara luna. Calea Lactee vizibila aproape de la un orizont la altul cu multe obiecte Messier vizibile cu ochiul liber.

"Utilaj":  2 telescoape Dobson de 250 mm si 200 mm, noua mea montura motorizata EM 10 (copie EQ5 :-)), aparat foto.

O iesire frumoasa, sub un cer destul de bun avand in vedere ca este atat de aproape de oras. Sper sa repetam "evenimentul" cat de curand.

Aici veti gasi si vreo 3 poze facute de mine cu aparatul Nikon D50, la 1600 ISO cu teleobiectiv de 300 mm de pe montura ecuatoriala (detalii ale expunerii in fisierul exif). Calitatea imaginilor inca lasa de dorit, dovada a lipsei mele de experienta (nu am avut rabdare sa pun bine in pol montura, obiectivul are aberatie cromatica destul de serioasa; una din imagini am facut-o, din greseala, cu urmarirea oprita). Dar voi persevera  :D  !

Alte fotografii "la tema" facute de mine cu alte ocazii aici:
http://flickr.com/photos/nazgull/sets/72157604448459730/