-----------------------------------
carstea
16 Aug 2008 07:29


-----------------------------------
Din proprie experienta( in anii trecuti am vazut acelas fenomen) erau avioane.  La inceput m-am entuziasmat crezand ca e un meteor pe directie vizuala( care vine spre mine). Apoi, cand s-a repetat, m-am intrebat: chiar astia m-au luat drept tinta? Observand mai atent cu alta ocazie, am constatat ca dupa ce o perioada obiectul luminos( mai luminos decat stelele, cu luminozitate usor crescatoare) pare sa nu se miste pe cer, are in final o miscare accelerata in lateral, isi micsoreaza stralucirea si apare o luminita rosie sau verde care pulseaza. 
Sunt avioane in coborare care vin la aeroport.
Initial se vad farurile frontale. Avionul vine pe directia vizuala a observatorului. Intensitatea luminoasa creste usor, pe masura ce avionul se apropie. In momentul schimbarii cursului pentru inscriere pe pista, farurile frontale nu mai lumineaza spre observator, intensitatea scade puternic, aparand in schimb luminile de pozitie( dreapta-stanga : babord-tribord) depinde de orientarea avionului. Am observat fenomenul de 4-5 ori pe vremea cand locuiam in Militari.
Dan