-----------------------------------
Tavi F.
12 Aug 2008 19:36


-----------------------------------
Felicitari, ai slefuit multe oglinzi. Cum ai testat sfera convexelor? 
Nu ai in plan si test de null, trebuie doar sa-ti faci o Og plana de 250mm macar. 
Daca ai nevoie de aluminizare poti apela, daca ai mai multe nu iese scump. 
Multumesc.
Oglinzile convexe sferice le-am verificat prin interferenta, pe un etalon concav. Au iesit f. bine, fara zone inelare sau alte probleme.
Oglinzilor concave eliptice (inclusiv secundarei de la Gregory) le-am facut test nul in final, cu sursa plasata in focarul indepartat - pt. oglinzile obiectiv. E foarte placut sa faci teste nul!
Sper sa nu atasez prea multe poze, mai am una cu telescopul de proba, sigur, in focalizarea newtoniana faceam testarea primarelor.
http://img146.imageshack.us/img146/6820/telprobaforumnh5.th.jpg

Mai am o lentila groasa plan-convexa D=200mm, din care vreau sa fac o oglinda plana pt. testul nul de ansamblu, sau al parabolelor concave. Ramine sa ma decid asupra celei mai potrivite metode de slefuire/polisare.

Cu aluminizarea e mai greu&#8230; sa vad ce pot rezolva pe la Bucuresti (dorinta mea e sa le duc si sa le iau intr-o zi prestabilita, cum a fost posibil cu oglinda de 150mm la IOR)

Sticlele optice...bineinteles pt lentile, nu tinea strict de subiectul oglinzilor.
Acoperirea cu titan a fost facuta la o firma ce facea depuneri pe geamuri de cladiri sau auto (cel putin asa am retinut eu ca titan mi-au depus pe oglinda aceea).