-----------------------------------
Mircea Pteancu
12 Aug 2008 00:13

Pictorial oglinzi
-----------------------------------
In luna Iulie Tavi Stanescu mi-a aluminizat sase oglinzi ,dintre care pe  una a si corectat-o.Iata niste date ale oginzilor ,asa cum sunt asezate in prima poza :
=randul de sus ,de la stanga la dreapta:
-D=203mm  F/D=9,6,slefuita din sticla de vitrina de 15mm grosime,de catre  Csillag Attila de la Astroclubul Galaxis Arad,doteaza dobsonianul Leviathan
-D=250MM F/D=4,5 ,degrosata de Habalic Cristian de la Astroclubul Galaxis,proprietarul oglinzii ,dusisata si figurizata de Beches Gavril de la Astroclubul Altair Timisoara,probabil ultima sa oglinda,discul donat de prof.Tony Pintea 
-D=160mm F/D=9,2 este oglinda nr.9 confectionata de Beches Gavril ,a dotat primul telescop Dobson construit in Romania de catre subsemnatul.Aceasta oglinda foarte buna a fost retusata luna trecuta de catre Tavi Stanescu si transformata intr-o oglinda excelenta cu un raport Strehl=0,985.Ceea ce inseamna ca ma pot inscrie in Clubul Zambuto!?
=randul de jos ,de la stanga la dreapta:
-D=72mm F/D=11 slefuita de Csillag Attila din sticla de 8mm,doteaza cu succes pana  la G=140X, unul din mini-telescoapele mele 
-D=110mm F/D=10 ,debitata dintr-o bucata de raft de sticla ''imprumutata'' (cu tupeu ) de la un restaurant brasovean de catre un autor pe care-l cunosc ,dar nu-l denunt, care apoi a si degrosat-o,oglinda fiind finalizata de catre Gavril Beches pentru Hofer Gratian de la Astroclubul Meridian 0 Oradea
-D= 76mm F/D=9 ,care doteaza singurul meu telescop comercial ,un Optus in montura azimutala in furca,primit cadou de la Hofer Gratian care avea deja unul similar ,marca Bresser.
Am facut si o poza pe cant pentru a vizualiza grosimile diferite ale discurilor cuprinse intre 8 si 25mm.Mircea