-----------------------------------
qadyro
11 Iul 2008 20:46


-----------------------------------
Multumesc de oferta dar ma feresc de second-hand indiferent despre ceea ce este vorba din acest motiv am ales Logan si nu o masina straina adusa de afara.

Varianta dobson de 150 teoretic cred ca m-ar aranja dar nu prea am gasit aproape de 200 euro la pret ........... si daca plec de la ideea sa mai pun ceva mai mult langa cei 200 de euro ajung in situatia in care daca mai pun inca odata ceva pot sa iau Newton SkyWatcher 150/1200 EQ3 sau un dobson de 200 .
Asa ca sunt in mare incurcatura mai ales ca daca vreau ceva vreau in scurt timp ca asa mai strang cateva luni bani ajung sa am nu 200 ci 500 de euro si apoi imi dau sema ca, cu acei bani pot sa fac ceva prin casa deci renunt la telescop (mereu trebuie sa aleg pasiunea pentru ceva sau interesu "casei").

Va rog totusi sa imi spuneti daca cu nici una din variantele spuse de mine nu pot sa observ acceptabil planetele si deep sky.
Adica nici una din cele trei variante nu merita ?
Imi poate totusi cineva arata imagini cu planete si/sau deep sky ca sa pot vedea difetente in fuctie de modelul de telescop folosit ?

Multumesc anticipat !