-----------------------------------
Spencer
15 Mai 2006 18:02


-----------------------------------
Si eu care credeam ca doar Kant este greu de citit  :D .
Nu va suparati dk intrebarile mele par un pic mai puerile.

De exemplu prima relatie din ultimul articol este una intuitiva? Ati obtinut-o luand in consideratie datele experimentale sau este o conventie in incercarea de a explica starile energetice?

Ati inceput prin evocarea neconcordantei dintre valoarea teoretica si cea practica a sarcinii electrice. Ati obtinut niste proportii. In continuarea ati facut anumite conventii pentru ca in urma unui calcul matematic interesant sa concluzionati inexistenta unui echilibru de pontential.

In continuare nu am inteles de ce ati inlaturat din formula expresiei coulombiene efectul povocat de introducerea valorii parametrului &#956;0  precum ši pe cel datorat medierii radiale. Daca ati putea sa-mi explicati intr-un limbaj mai uzual as fi recunoscator.

...........calcule peste calcule pentru ca in final sa obtineti acea neconcordanta intre valoarea practica si cea teoretica a sarcinii electrice.

Intrebare: La ce ne ajuta aceste calcule? Conventiile folosite pentru a explica neconcordanta sunt verificate si in cazul altor procese fizice sau este doar un artificiu de calcul al unui matematician bun?

Si alta intrebare: Cum ati putea explica, folosind teoria dvstra, interactiunea dintre undele EM si atom?  Ce reprezinta acea forta E+q(vXB) si cum actioneaza asupra electronului?

A-ti putea sa-mi recomandati niste carti pentru o mai buna intelegere a fizicii atomului?

Multumesc pt raspuns.