-----------------------------------
alexconu
15 Mai 2006 13:27


-----------------------------------
Nea Coane, cometa arata magnific :wink: , la fel si Ring Nebula, asteptam aici pe forum mai multe detalii despre executia fotografiilor.
cer senin si felicitari!
Mersi frumos. Detalii.. pai cam tot ce e relevant scrie pe imagini. Singura chestie pe care n-am scris-o e ca am tras la ISO 800.
Si ar mai fi un aspect legat de fotografia cu cometa. Dupa cum stiti, cometa se deplaseaza cu viteza destul de mare printre stele. De aceea, pentru a obtine o imagine clara a cometei, cadrele trebuie suprapuse dupa centroidul nucelului cometei si nu dupa stele. Asta face ca in imaginea finala stelele sa arate ca niste dungi. Ca sa nu am aceste dungi, am facut o jmecherie mica. Am facut o iamgine pentru cometa in care am suprapus dupa capul cometei, si alta pentru fundalul stelar in care am suprapus dupa stele. Apoi, cele doua imagini le-am combinat pastrand fundalul din a doua si cometa din prima. Asa am obtinut o imagine mult mai placuta estetic.
Daca exista intrebari pe marginea realizarii imaginilor, le voi raspunde cu placere.