-----------------------------------
alexconu
12 Mai 2006 13:25

Re: Polemici fara sfarsit - Viitorul astronomiei in Romania
-----------------------------------
Si chiar daca ar fi adevarat, tot ne-am blama, ca persiflam pe cei care fac intr-adevar ceva pentru astronomie, cel putin din obligatie (profesie) daca nu din pasiune.

Aceste cuvinte ne doare. Din afirmatia de mai sus eu inteleg ca astronomii amatori sunt si ei pe-acolo.. mai se uita la un M42, mai vad un crater pe Luna, mai fac o poza la o conjunctie. Insa astronomii profesionisti fac intr-adevar ceva pentru astronomie. Oare eu oi fi facut in jur de 5000 de estimari de stele variabile, nu stiu cate observatii la ocultatii, curenti meteorici, pete solare etc. doar ca n-aveam cu ce-mi umple timpul liber? De ce imi pare mie marginalizata contributia astronomilor amatori la dezvoltarea astronomiei? Sa fim seriosi.. majoritatea astronomilor profesionisti sunt de parere ca ajutorul dat de catre astronomii amatori in domeniile enumerate mai sus (variabile, meteori, ocultatii etc.) e de nemasurat.
Si sa nu credeti ca am ceva cu astronomii profesionisti.. departe de mine gandul asta, doar peste 2 luni o sa fiu si eu licentiat in astrofizica cu acte :D Doar ca chiar nu-mi place delimitarea asta ierarhica intre amator si profesionist.